måndag 5 maj 2014

Lusthuset öppnat

Lika stor glädje varje år när jag äntligen får öppna upp lusthuset. Det är vår lilla oas där vi kopplar av i stillhet och tystnad. Fast det bara är några steg från huset känns det som att komma till en helt annan värld. Härligt att ha detta att minnas under vinterns långa själanöd och något att längta till när februari plågar mig som mest.

Här kan jag sitta, inte under korkeken men nästan under olivträden. Vi har i år faktiskt lyckats med att få tre olivträd att överleva vintern. Det ena är så stort så det slår i taket så det ska stå på altan. Men än får det stå i lusthuset så kallt som det är på nätterna. Att de överlevt beror kanske på den ganska milda vintern eller också den omsorg de fått av Friherren i form av lite värme och extra ljus.

Här inne sitter jag gärna och läser, handarbetar eller allra helst målar lite akvareller. Hela familjen sitter ofta här och äter middagar och fikar. Här blir inte riktigt lika stökigt som inne heller så det är en bra plats sommartid att lotsa in gäster.
Några av mina madonnor får också ombyte och sommarvistelse här i lusthuset. Kul att flytta runt på prylarna lite.
Längst upp i taket svävar min kära ängel och vakar över oss. Kanske är det den som bidrar till stämningen därinne.

Denna dagen blev full av arbete och det fanns inte tid att gå ut och njuta av friden därute. Men nu är jag bara glad över att möjligheten finns och de där härliga dagarna ligger framför.

Ha en fortsatt skön vecka.


3 kommentarer:

 1. Mysigt där inne i Lusthuset! Att lyckas med olivträden är inte alltid enkelt så det får ni vara stolta över.
  //annika

  SvaraRadera
 2. Tack för titten in till mig. Jag får nog ödmjukt lägga berömmet över olivträdens överlevnad på mannen...;)

  SvaraRadera
 3. Åh så härligt du har i ditt lusthus ;)....förstår att du vill sitta där och mysa.....
  Kram bia

  SvaraRadera