lördag 10 maj 2014

Att ha skäl för sitt namn...

eller leva upp till sitt namn. Då tänker jag på mitt bloggnamn "Prylar och pinaler". Nu är det ju ingen risk att jag inte skulle göra det, huset är verkligen fullt av prylar och pinaler. Man märker det inte minst en dag som denna då jag har städat. Trots att tanken kommer att jag ska minsann slänga ut hälften, så vet jag att det mesta kommer vara kvar eller också blir utbytt till något annat.
Vi har ganska svårt att möblera om på grund av fönster och dörrar. Däremot brukar prylarna få byta plats och då blir det lite nytt. Min vackraste madonna har fått komma ut ur sitt skåp. Tycker färgerna är så fina.

Ganska typiskt att det skulle bli sol frampå dagen när jag satt igång med städ och tvätt för full styrka. I morgon ska det bli regn men det får väl bli en innepysslardag då och det är inte dumt det heller.

Band en liten bukett torkade rosor och la i kronan istället för en växt som vissnat. Duken är egentligen en linnegardin. Hittade två panelgardiner med ritat mönster som jag broderat med grått garn.
Väntar nu på nya pioner att torka. Dessa är ganska blekta och småtrasiga nu.
Ibland när man städar är det lite som att vandra i minnets arkiv. Som denna blomvas som fanns i mitt barndomshem. Tyckte alltid om den och kände på blombladen. Ett under att den inte gått sönder. Huvudet är en sparbössa där allt från tio-öringar och uppåt sparades.
Här några gamla prylar, klocka, hattnål, psalmbok och ett foto.Ännu mer smått o gott.

Till sist några små kronor jag knåpat ihop.

Nu dags att ta ut en paj ur ugnen, en sån där mantagervadmanhaver-paj eller GR-paj som den också brukar kallas (gamla rester-paj).


Ikväll håller vi tummarna för Sanna i Melodifestivalen.

1 kommentar:

  1. Så mycket fint du visar och kronorna är ju underbara. Vad du kan!
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera