fredag 17 oktober 2014

Diminuendo

Ja det är ett passande ord för fredagskvällen. För den som inte är helt bevandrad i de musikaliska termerna kan jag berätta att det betyder "avtagande styrka", vilket väl passar in på mig denna fredagskväll. 
Efter jobbet blev det en liten tur till stan, vilket då betyder den större tätorten i bygden. Där ska Friherren besöka Biltema...man tar sig för pannan...hur lång tid ska det behöva ta? Jag hinner scanna av halva stadsdelen innan han är klar. En sväng till Rusta får mig på betydligt bättre humör.

Där köpte jag en resväska då det faktiskt bara är ett par veckor tills jag ska åka på semester. Har bestämt mig för att packa enkelt och lätt denna gången, får se om jag lyckas. Alla julsaker är framme och naturligtvis kunde jag inte låta bli utan att köpa något litet, litet...

Små mini-julkulor, hur söta som helst. Tänk er dessa hängande i lite ormhassel. Tills dess får några av dem ligga i denna glasgömma. Små mini-hjärtan hittade jag också, men de ska få små änglabilder på sig.
Kan inte tro det, men jag tänker redan i julpysselbanor...

Hittade dessa små glasfat på Blomsterlandet. De passar precis på betongljusstakarna som, just det...Biltema säljer. Glasfaten blir som en ljusmanschett. Hann faktiskt in på tre röda sekunder och köpte en ljusstake till. Har målat några tidigare, men denna får nog förbli grå.


På Jysk köpte jag detta grå sängöverkast som ska vara i källarrummet, det där rummet som nu står nästan tomt efter att yngste sonen flyttat.
Praktiskt då baksidan är blommig i grått.

Letade sedan lite ljusslingor, men drunknade nästan i alla varianter som fanns. Hittade en som jag tror blir bra i hallen. Bild på det kanske kommer i helgen.
Köpte med oss lite smått o gott i italiensk anda till kvällen.


Finns det ingen sol får den väl avnjutas i flytande form... Gillade hans program. Lyssnar alltid på en cd-skiva med italienska sånger i bilen på sommaren. 


I morgon blir det sovmorgon, lite städ och andra måsten blandat med lite kreativa inslag får vi hoppas.Har många punkter på do-listan.


            Ha en fin helg!

1 kommentar:

 1. Så mycket fint du har hittat igen. Både Rusta och Blomsterlandet överraskar ibland!
  Det låter ju härligt med stundande semester!
  Vilket bra uttryck för sommarslutet och höstvilan - diminuendo. När snön sen kommer vill jag nästan gå i ide för att invänta vårens crescendo! :)
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera