fredag 3 oktober 2014

Lön för mödan

Underbart att sluta lite tidigare på jobbet på fredagar, rena rama turen att schemat blev så och lite lön för veckans möda. Dessutom får jag tid att planera nästa vecka och slipper ha alltför mycket jobb med hem över helgen. Väl hemma blev det att snabbt ta fram dammsugare och svepa över rummen. Bytte lite dukar, fixade lite blommor och genast kändes det lite nytt och fredagsstämningen anlände.Lyckades även denna helgen få till ett litet arrangemang i den rosa skålen som inte längre är rosa. Friherren stoppade den i diskmaskinen och ut kom en vanlig glasskål. Hur gick det till? 

Jaha, nu gick det inte längre...det blev en ljung på trappan. Känns som det slutgiltiga motståndet till hösten försvunnit nu när ljungen är på plats. Dock fortsätter alla pelargoner att vara sommarvackra.

En ny liten raring har flyttat in hos mig. Vet inte vad växten heter men väldigt trevlig är den. Hittade den i en fin trädgårdsbutik i närheten av min kollega som vi var på aw hos i onsdagskväll. Där kan man gå runt i växthuset och bara njuta av alla färger och allt som växer och frodas. Nu var det julplanteringar på gång.
Snart blir det paj och ett glas rött, också det lön för mödan, slitsamt att städa...

Lön för mödan i form av senaste numret av favorittidningen och lite tända ljus är också rätt okej.

I morgon blir det oktoberfest med hela la familia och goda vänner. Det ser jag fram emot. Så roligt när alla söner kommer hem samtidigt. 

          Ha en fin kväll!

2 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig höstbukett och ja, nu är det ofrånkomligt att hösten är här - ljungen ståtar även här, på balkongen och vid entrén.

  Din nya blomma heter Sophora. Jag har haft två stycken men gav upp. Himla kinkig, tyckte jag, eller så gillade den inte den torra lägenhetsluften, som jag hade i Stockholm. Du kanske lyckas bättre! Den är helt underbar och jag gillar den jättemycket!
  Det låter som du får en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu njuter jag av hösten. Det blir nog en utmaning att få den söta Sophoran att överleva...svalt, ljust och fuktigt. Nåja, än så länge lever den och gläder mig.
   Kram
   RosMarie

   Radera