torsdag 9 oktober 2014

Långsamt farväl

Ett långsamt farväl av sommaren måste man väl ändå kalla dessa dagar. Ena dagen tror man att nu är det vackra vädret slut och regnet öser ner. Nästa stund skiner solen och man blir förvånad över hur varm det är när man kommer ut. I dag efter jobbet tog jag med mig fika ut till lusthuset och bara njöt av att där satt jag faktiskt ännu en gång. Blev sittande där en lång stund och läste.

På en blogg ställdes frågan vad vi gör med våra sommarväxter. Ja vad kan man göra mer än fortsätta vattna och njuta av dem. Känns som lite av mord att göra sig av med växter som blommar. Jag flyttar runt dem lite nu när vi inte sitter på vissa platser i trädgården.

Det blir trappan mot gatan som får ge plats åt pelargoner i olika färger.


På båda sidorna av huset har vi balkonglådor vid altanerna och där bara fortsätter de vita pelargonerna att blomma och ge nya knoppar.


Kan inte minnas att det varit så mycket           blommor så sent fram på hösten.

Inne har jag också en krukväxt som blommat konstant i flera år. Detta år trots att den fått stå i stekande sol hela tiden därför att våra persienner blivit trasiga precis där den står. Vi har inte fått till det där med att skaffa nytt solskydd av något slag, så där har den fått stå.
Får hoppas den blommar lika fint till jul då den har en härlig julröd färg. Jul ja, om någon vecka kommer affärerna svämma över av julsaker och tidningshyllorna vara späckade av julmagasin. Det värsta är väl att jag inte kan låta bli att köpa en av dem. Kan ju vara något julpyssel eller julidé jag missat...trots att där finns många på lager. Brukar annars spara en del läckra magasin och ta fram julnumren om än bara för att titta i och för att komma i stämning. Får väl ligga där på playan och planera dekorationerna. Just det, det var ju jag som snart skulle iväg på en solresa...
 Då behöver jag inte de här handledsvärmarna som jag gjort färdiga, får man hoppas.

Här är de virkade rutorna som i min tanke först skulle blivit till en pläd, men tyvärr var garnet taget ur tillverkning, så istället kommer det att bli två kuddar. Dessa ska pryda soffan i källarrummet som nu blivit ledigt när yngste sonen flyttat. 

Nu är frågan om jag ska fortsätta läsa bloggar eller vara sällskapsdam framför TVn där det är fotboll. I vilket fall som helst är det fredag i morgon och helgen stundar. Då är det nog ändå dags för ett sista farväl av lusthustiden, eller...?


4 kommentarer:

 1. Sorgligt det där med farväl av trädgård och lust/växthus.
  Jag har städat mitt lusthus och flyttat in pelargoner.
  Men har höstpyntat lite med grenar och annat istället...............och så har jag ju min kristallkrona som jag börjat tända på kvällarna nu i lusthuset.
  Det är fint det också.

  Härliga färger det var på dina mormorsrutor, kuddar kan bli bra det också.............

  Fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Jag gillar din rubrik. Jag är svag för bloggrubriker.
  Givetvis får man inte mörda blommor. Vi tar ex, in våra potatisblommor som får stå och skräpa i tvättstugan tills det blir vår.
  Jag vill också ha ett lusthus att sitta och läsa i. Hoppas tomten tycker att jag varit snäll. Helgkram Bosse. Ps. Låt oss hoppas att hösten ännu en gång visar upp sin vackraste och snällaste sida i helgen.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker alltid det är lite svårt med denna brytning mellan sommar och höst, eller kanske att ladda inför vintern, som det ju egentligen betyder!
  Jag håller med dej - blommorna blommar ovanligt sent i år här också. Kanske beror det på att blomningen nästan kom av sej i hettan som vi hade, sen har de kommit igen!
  Din trappa är helt otrolig med alla blommor! Oj, så fint!

  Så flitig du är som handarbetar också! Synd när garn tas ur sortimentet! Det blir säkert jättefint som kudde också!
  Önskar dej en fin och skön fredag och en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Ja sommaren har dröjt sig kvar länge iår .. blir fina kuddar
  ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera