söndag 19 oktober 2014

Slit o släp o lite släng

Här fortsätter röjandet och omflyttningarna. Eftersom en säng slängdes i går fanns det nu mer plats i mitt sy/arbetsrum. Ytterligare en bokhylla släpades in och nu gällde det att slänga lite innan hyllorna blev fulla av diverse bra-att-ha-grejer. Äntligen fick jag användning av burkarna från Panduro som fyndades för nästan ingenting. Lite dåligt med ljus i hörnet så mobilbilderna blev inte så bra precis, men ni ser ändå lite tror jag.


Äntligen plats för alla små askar med olika ting för olika saker, smycketillverkning, julpyssel, m.m.Gick igenom kassar med tyger, spetsar och virkade smådukar. Blev en kasse full som får gå till tippen eller skänkas. Bara att inse att man kommer inte använda allt man sparar.Hittade den här passande tavlan och den borde väl kanske få sin plats i rummet.Mitt i allt städande bara måste jag fixa till detta syskrin. Målade det tidigare, men röd färg blödde igenom. Orkade inte slipa om utan limmade fast lite tyg och spets över istället.
När jag går där och plockar bland alla saker inser jag vad många olika trender kommit och gått. Där finns spår efter än det ena och än det andra i pysselväg. Som denna ängel som är en variant av Walldorfdockorna som var populära på 80-talet. Gjorde flera dockor till barnen när de var små.Här har vi cernitlera-tiden. Gjorde änglar och små tomtar och tomtelandskap på drivved.

Det är nog så att det är som en tidsmaskin och en liten nostalgiresa att röja och sortera. Kanske är det också det som gör att det ibland är så rackarns svårt att slänga.

Ganska nöjd med dagens insats, men mycket finns kvar att göra. Hämtade byrån under ett uppehåll mellan regnskurarna. Ska nog måla den med chalk paint. Tills vidare fylls tre av lådorna med mina tyger som ligger till sig fram till kommande syprojekt. Underbart att ha koll på dem.

Friherren har bakat banankaka, så nu blir det lite soffmys med fika.

I morgon blir en lååång arbetsdag, men kanske lite slit o släng frampå kvällen.

2 kommentarer:

 1. Man känner sej alltid lite duktig när man sorterat och kanske slängt lite prylar! Så är det för mej i alla fall!
  Skönt att få lite ordning och reda i skåp och hyllor!
  Har också haft lite sortering här. Det är fortfarande grejor som jag inte hittar efter mina flyttar de senaste åren, men de dyker väl upp när man minst anar!
  Fint med burkar och askar att ha småprylar i, såna verkar man kunna ha hur många som helst!
  Ha en skön söndagskväll!
  Lisaq

  SvaraRadera
 2. Ja nog behövs det röjas på vissa ställen !
  Har med åldern blivit lite av en hamster ;) Förr kunde jag slänga saker utan att blinka, men nu tänker jag oftast ; Det kan ju vara bra att ha någon gång, kanske...
  Det är verkligen både praktiskt och vackert med alla dina lådor och askar !
  - Glömde att skriva i min förra hälsning, att ditt skåp var så himla fint och även byrån...Riktiga fynd !
  Ha det gott !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera