lördag 18 oktober 2014

Slit och släng

Ja denna dagen var tänkt som en dag av mycket slit och mycket släng. Jodå, visst blev det lite slit, lagade mat och bar omkring på saker lite hit och dit. Slängt blev det också, hela två bilkärror med diverse bråte, gamla stolar och en säng.  Kändes väldigt gott att bli av med lite saker. Lite som att gå ner i vikt faktiskt. Huset liksom lättade lite.Fikamys med mellansonen som kom hem och hälsade på, och gjorde en indisk gryta med olika tillbehör. Satt sedan och bedyrade att nu ska det inte bli några loppisbesök eller köpas några nya prylar. Ja, säg den sanning som är evig...några timmar senare står detta skåp i vårt TV-rum! Fast jag är väldigt glad över detta skåp som passade så bra in.
Så kan det gå när man sitter där med sin Iphone och hittar detta fina gustavianska skåp för 500 spänn och det i samma stad. Så nu har jag en gammal byrå och ett gammalt vitrinskåp som ska bort eller flyttas runt. Tanten som sålde skåpet hade fler fina saker att sälja, men vi var fokuserade på att få hem skåpet. Tittade dock på samma sida på nätet igen och då plötsligt insåg jag att den där byrån hon hade var ju inte så dum och dessutom väldigt billig, 300 kr.
Så i morgon hämtar vi den, vilket innebär att en bokhylla ska hitta sin plats i mitt arbetsrum för att ge plats för denna byrån. Ja ni hör...det är rena cirkusen här hemma.
Så slit och släng fortsätter som tema här än ett tag. Ser fram emot den dag allt har hittat sin plats och jag kan gå in på finliret och de där små detaljerna.


På tal om detaljer så gjorde jag ett fynd under gårdagens lilla shoppingrunda. Hittade kuddfodral med blixtlås för 9 kr styck i passande färg till mina mormorsrutor. Nu fattas bara att sy fast det virkade på dem, ett nog så tålamodskrävande jobb då det får ske för hand. Men fint blir det säkert.
Downton Abbey, lite ljusmys och snart sovdags för en stärkande natts sömn så krafter finns för morgondagens fortsatta arbeta att bringa ordning nere i källarregionerna och ett fortsatt slit och släng.

2 kommentarer:

 1. Ha ha, vad jag känner igen mej ! - Själv har jag dille på gamla träsoffor. . .Jag hör att dom ropar till mej att förbarma sej över dom ! 200-300 kr för en jättefin Gustaviansk soffa, ja man kan ju inte stå emot sånt ! - Som tur är har vi ett stort hus och en sommarböning på tomten ;) Nu påstår maken att det är soffstopp...Men vem ska då köpa dom ?!
  - Kul att du hittade min blogg, så jag hittade till dej !
  Ha det gott !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 2. Kul att du hälsade på hos mig och lämnade en hälsning!
  Ja, att få rensa ut och slänga en hel del behövs verkligen här också, det samlas en förfärlig massa prylar. Bara jag får lite mer tid ska det rensas, förhoppningsvis innan jul.
  Så jättevackert skåp du fick tag i, jag förstår att du var tvungen att ha det!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera