måndag 13 oktober 2014

Höstfärg

Vilken färg är du? Ja liknade frågor hittar man på facebook och så ska det göras tester för att få fram än det ena än det andra. Jag var silver. Så kom en lång beskrivning om hur jag var. Troligt...eller? Nåja, något stämde väl skapligt. Annars låter väl silver lite grått, visserligen blänkande men lite färglöst för att vara jag. Lite roliga är de där testerna trots allt. Något att roa sig med när man sitter och väntar. Vad gjorde man förr då? Satt och reflekterade lite kanske. Frågan är hur bra den utvecklingen är egentligen. Erkänner att mobilen åker fram i sådana lägen och andra också för den delen. När reklamen dyker upp i rutan, då blir det quizkampen...
Vilken är då höstens färg?
    Kanske är detta typiska höstfärger? Egentligen har ju hösten ett helt spektra av färger och nyanser av gult, brunt, rött... Går inte att välja ut en färg för det är just blandningen och skiftningarna som ger helheten. Och vart vill jag komma med det? Vet jag inte själv, men någonstans på vägen tänkte jag att vi människor blir vackrare och färgstarkare tillsammans. Silver är knappast så tjusigt enbart, men med lite andra färger till blir det helt OK. Långsökt? Ja, jag vet.

Härliga höstfärger i loppade vita blomvaser i olika storlekar. Har även en som är större. Fina att sätta i grupp som här eller i rad.

Och så kom den där silverfärgen...men vad hade den varit utan den lilla rosa rosen?

Kunde inte låta bli att googla på färg och människor. Hittade då ett namn Annika R Malmberg, framgångsexpert, och där fanns det.
En hel föreläsning om vilken färg jag är som människa...eldröd, havsblå, solgul eller skogsgrön. Men inte den minsta lilla silverfisk... 

Ha nu en härlig höstvecka alla ni färgstarka människor och lys upp vardagen för varandra.


4 kommentarer:

 1. Söta små vaser....härliga höstfärger.
  Vilken färg är jag då ?...inte en aning...men däremot vet jag vilket mitt livstal är, och det är nr 3..det är även mitt lyckonummer...så nu är det tre som gäller, haha...
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk vacker höstbild. För mig är höstens färg GYLLENDE.
  Ja vilken färg är det, kanske i GULD, samma fråga ???
  Då blir min tanke 'gyllende guld - bruna - löv - så vackert. Nä inga ögon denna gång.
  Jag tycker också höstens färger kan kallas både dova - murriga.
  Din tolkning med silver och tillsättning av en klick färg - gjorde susen.
  Jag är en person som gillar färg, min älsklingsfärg är rött.
  Men jag har aldrig gjort någon test, den struntar jag i, *fniss*

  Till helgen blir det regn och trist väder och vi ska vara barnvakt. Men tjejerna är
  10 - 12 år och inga blöjbarn, vi måste hitta på något kul med dem . . . .
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. Ett intressant inlägg som jag skulle kunna spinna vidare på åt olika håll. Både åt skojhållet och åt seriösa riktningar. Jag tycker det är lite kul med de där testerna som dykt upp på sista tiden på FB. Filmer. Jag passade för Broarna i Madison. Nu har jag redan glömt det andra testet i samma vecka. Färg. Jag gissar på att jag hamnat i det blå facket. Ingen färg som hör ihop med höstens spektrum.
  Beröm. Vilken underbar höstbild du tagit. Fredagskram från ett regnigt Ystad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, Broarna i Madison. Läste boken som kom efter filmen men blev klart besviken, tur ingen film gjorts på den. "Våra bästa år" är en annan film med Barbra Streisand och Robert Redford som har typ samma tema...omöjlig kärlek eller människors svårigheter att överbrygga olika livsinriktningar. NOg kan man fördjupa sig i ämnet färg...aura kanske...nå väl, ha en fin helg!

   Radera