fredag 31 oktober 2014

Helgfriden stilla landar

Ja nu vill jag ha lite lugn och ro. Nu flyttar jag inte något alls, allt ifrån minsta lilla bok till tunga möbler. Det blev rätt mycket gjort denna lediga vecka, så nu tar jag nya tag efter semestern. Men ni vet väl också hur svårt det är att sluta när man väl hittat "flowet"...bara det också, sen...
Landade i soffan för en liten powernap efter att ha plockat fram sommarkläder, tvättat och städad klart i typ hela huset. Tur man har en veckas ledighet till. Den karamellen är god att suga på. God hoppas jag också kvällens Medelhavsgratäng kommer att vara. Spännande kryddsättning med kanel och kajennpeppar. Squash, potatis, tomater, färs och fetaost är övriga ingredienser. Lite god mat kan vi var värda efter allt slit denna veckan. Tänk vad roligt när sönerna kommer hem och hälsar på och ska bo därnere. Snart är julen här...

Denna, min största madonna, bär jag omkring på som en husgud. På sommaren har den sin plats i lusthuset och vintertid inne i huset
i ett fönster. Men i år fick den komma ner till mitt arbetsrum och då kom åter den där idén om att den nog ska vara vit istället. Kunde inte hålla fingrarna i styr, så nu är den vit, om än inte riktigt kritvit. Tycker nog att den blev finare, var en vild chansning.
Men när klaffbyrån jag målat svart kom på plats, tyckte jag det var där hon skulle stå. Det var ett rent elände att få in de små lådorna efter målningen, blev trögt med fler lager färg. Två drämde jag in i ren ilska, så där blir ingen förvaring av småprylar i dem. Fast byrån är tänkt för gäster och de behöver nog inte alla smålådorna. Svårt måla med svart färg tycker jag, men den blev OK. Det är det fynd som legat till sig längst kan jag berätta...minst 20 år. Där ser man...tålamod, allt får sin plats till slut.

Under gårdagen fick också kronan på verket komma på plats. Nu sover vi kungligt. En halv krona vi köpt på rea och inte visste var den skulle vara. Så fick jag idén att måla den lite och sätta upp den här.
Så var det bordet ja...tungt men charmigt. Upptäckte det knappt på loppisen då det stod en massa prylar på det. Gav 200 kr för det. Passade bra här efter att ha fått ny färg.Mattan, köpt på IKEA, är väldigt färgstark för att vara köpt av mig, men den behövs här nere för att skapa värme och lite mysfaktor.

Så roligt att flera nya bloggare har hittat min blogg och vill följa mig i mitt liv bland prylar och pinaler. Ni är så välkomna och kul när ni skriver en liten hälsning.

Nu börjar det lukta gott från köket så jag får lov att återgå till mina husmoderliga sysslor. Friherren måste ju ha lite ledigt nu när han blir gräsänkling en vecka. Fast jag tror han tycker det blir lite skönt också...jag har drivit på rätt bra under veckan så han tar det nog rätt lugnt.

Ha en fin kväll!

3 kommentarer:

 1. Jag tycker det är snyggt med svarta möbler....blev ju bra ;)....och jag har en liknade Madonna figur...jag gillar dom, men börjar lessna lite grand ändå, hihi.....och bordet blev ju jättefint;)
  Trevlig helg till dej med
  Bia

  SvaraRadera
 2. Blev jättefin din byrå i svart.
  Svart och vitt ihop är fint................

  Medelhavsgratäng lät supergott, du får berätta sedan hur den var.

  Önskar dig en fortsatt fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Efter denna händelserika vecka behöver nog både du och din friherre en lång viloperiod !
  Du kan verkligen förvandla dina möbelfynd...Kan det vara så att du äger ett trollerispö av något slag ?! ;) - Vackert blir det i alla fall, så du måste vara väldigt nöjd !
  Ha en fortsatt fin helg !
  kram / Anneli

  SvaraRadera