söndag 6 april 2014

Ändrade planer

Ja ibland får man ändra sina planer och göra helt om. Allt blev inte som jag tänkt idag men absolut inte sämre. Mellansonen kom hem igår och stannade över natten. Så mysigt när man får rå om dem lite extra. När solen inte lyckades tränga genom molnen tappade jag sugen att ge mig ut i naturen som planerat. Det fick bli lite innepyssel istället. Mina påskägg är snart färdigdekorerade, fattas lite piff bara. Tog fram ett ägg som står sig år från år.


För övrigt har det diskuterats inom familjen huruvida jag ska måla ett bord eller inte. Jag budade ju in ett bord billigt via nätauktion förra helgen. Hade tänkt måla det vitt, slipa och ge det patina. Nu tycker alla att det passar precis som det är och jag är beredd att ge dem rätt. Jag får leta reda på ett annat föremål att ge mig på med färg o pensel.

Det är svårt det där ibland hur man ska göra med gamla möbler. Alla möbler blir inte snyggare av att målas vita även om många gör det. Det är ju helheten ihop med resten som räknas även om jag egentligen föredrar vitt.Några träaskar jag absolut inte tänker måla vita. De på övre bilden är gjorda av min farfar som jag tyvärr aldrig träffade. Min far var yngst av alla nio syskon, så när han bildade familj och jag föddes var hans föräldrar redan döda. Men glädjen över hantverket har förts vidare i släkten.

Nu laddar vi för en ny arbetsvecka. Tyvärr talas det om regn. Fast det är väl bra för då blir det kanske fint väder till påskhelgen.
Lev väl och var rädda om varandra.
 

2 kommentarer:

 1. Vilket jättevackert bord! Jag skulle inte heller måla det! Vissa saker får man bara låta vara som de är!
  Vackra träaskar också och alltid kul med saker som har en historia, det ger en extra dimension.
  Ha en fin start på veckan!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Nej, det får vara som det är. Det passar bra ihop med övriga möbler. Det var väl det där med proveniens som Knut Knutsson säger...
  Ha det bäst!

  SvaraRadera