söndag 13 april 2014

Det var den helgen

...och fort gick det. Lördag förmiddag ägnades åt en liten tripp till en hantverksmässa. Inget nytt under solen direkt men någon liten idé följde ändå med hem. Eftermiddagen blev en historisk tillbakablick med föredrag om kvinnor på 1600-talet och en gudstjänst efter dåtida ritualer. Det var då sonen tillsammans med flöjtspelande studiekamrat underhöll med musik hämtad från samma tidsepok. Vackert vill jag lova. Musik som gör sig bra i denna miljö.
Kvällen avslutades här hemma med lite god mat och härlig gemenskap. 

Blåsten utanför fönstren gav nästan lite höststämning här inne.
Blev inte alls de vackra vårbilder jag tänkt.

Även denna dag blev en dag med gemenskap. Hälsade på ett par gamla kusiner som vi inte träffat på väldigt länge. Det blev fika, fika igen och maraton-prat i åtta timmar. Tänk så betydelsefullt det kan vara att bara komma och spontanbesöka några som annars sitter där själva hela dagarna. Underbart pigga människor med den aktningsvärda åldern av 84,85 och 87 år. Man kan bara stilla bedja om att få vara så fräsch i huvudet om man når den åldern.


Även denna kväll avslutades med lite tända ljus och stilla mys. I kväll njuter jag av att inte behöva gå upp till jobbet i morgon. 

Ha en skön påskvecka.2 kommentarer:

 1. Dina bilder är som hämtade från 1600-talet, när det gäller ljuset och färgerna! Åh, så fina de är när de spelar! Jag önskar jag kunde höra också! Vilken passande musik för ett sånt tema!
  Blåsigt här men solen lyser från en klarblå himmel - än så länge! :)

  Ha en fin och skön påskvecka!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja det lät väldigt fint med luta och flöjt tillsammans. Hela bygden här är ju präglad av 1600-hundratalet så den musiken passar bra här.

  SvaraRadera