söndag 27 april 2014

Fulltankad

Oj då, så fort ett par dagar kan rinna iväg. En alldeles fantastisk helg ligger bakom och jag är full av upplevelser. Lördagen ägnades åt sista konserten för den här terminen med bästa kören. Nästa gång vi ses är det höstupptakt. Det ska vara en hel lååång sommar innan dess. Det kom en hel del och lyssnade trots det underbara sommarvädret där ute. Tänk att det kan vara så himlans kul att sjunga gamla musikal- och operettlåtar. Kvällen avslutades med sill och potatis och sockerkaka med färsk rabarber i. I dag satte vi upp tre alternativ; slappa i solen, städa altaner, trädgårdsfix, tvätt... eller ta en tur med bilen. Sista förslaget vann omröstningen. Vi styrde kosan till andra sidan sjön och Hjo. Det var vi inte ensamma om.
Ändå var det stor skillnad jämfört med högsommaren och hantverksmässan vi besökt ibland. Vi gick omkring i stadsparken bland alla gamla tårtpappershus och bara njöt.

Tänk att få bo i ett sånt här hus.
Ja inte helt omöjligt om man nu kan hosta upp tre och en halv mille...
Hjo är underbart och ligger vackert vid Vättern men saknar naturligtvis solnedgångarna. Man får helt enkelt hålla till godo med soluppgångarna.
God rökt lax med potatissallad i hamnen.
Där hade vår lilla tur kunnat ta slut och vi nöjda återvänt hem. Nu kändes det ju alldeles nödvändigt att besöka Hem&Hobby som byggt ny stor hall full med inredningsgrejer och diverse annat sommankanskekanbehöva. Som tur var hade vi bara, ja "bara" en timma på oss. Köpte allt ifrån diskborste för 4 kr till en lampa till köket. Fanns hur mycket som helst som det stod mamma på som sönerna brukar säga.Några av de roligare fynden för så där någon tia eller så. Lite "Ullared" kändes det nog även om jag nu aldrig åker dit. Köpte plastpåsar också och det har jag sett på TV att de gör i Ullared...

Den fina kökslampan ska ni få se en annan dag när den är uppsatt.

Nu ser jag fram emot en tre-dagars-arbetsvecka. Kommande ledighet får väl ägnas åt det som vi la åt sidan idag.

Man kan väl inte roa sig jämt eller...?1 kommentar: