torsdag 17 april 2014

Påskmys

I dag blev det lite av varje. Plantering på föräldragraven och handla lite mat inför helgen. Gjort snabba favoritsillen. Man skivar matjessill i mindre bitar, skivar lite purjolök, blandar i creme fraiche, stenbitsrom, lite majonnäs och kryddar med rosépeppar. Gott och enkelt. I dag har vi också ätit färsk rabarberkräm, ett vårtecken även det. Hemlagad pizza och citronkladdkaka bakad med ankägg avslutade dagen. Som om det inte är nog har jag också gjort mangoglass. Naturligtvis är även det av det enkla slaget. Bara köra frusen mango, vit sirap, creme fraiche, riven lime och saft av lime i en matberedare och lägga i frysen.


Nu är musikern från huvudstaden hemma några dagar. Då får man njuta av livemusik allt medan mörkret faller därute och blåsten viner.


Har inte pyntat så mycket mer än med lite ägg här och var. Fjädrar tycker jag inte om. Allt var annorlunda när barnen var små och det skulle vara kycklingar och påskkärringar i långa rader. Det var roligt då men känns ganska skönt nu när man nöjer sig med några få detaljer. 

Lyssnade på Johan Glans när han pratar om att           fira påsken. Klockrent! 
Hur ni än firar så var rädda om varandra, 
    det bästa vi har är ju just varandra.
2 kommentarer:

 1. Det verkar som om ni får en härlig och harmonisk påsk med familjen samlad!
  Att få höra livemusik är heller inte så illa och en solnedgång över vattnet - ljuvlig lyx!
  En riktigt god och fin påsk önskar jag er och en specialhälsning till sonen E!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Hälsningen framförd och han hälsar tillbaka. Han talar alltid så gott om sin tid hos er. Betydde säkert mycket för hans utveckling. Ja nu njuter vi alla av ledigheten. Ha en underbar helg där du befinner dig, kanske i ditt torp där allt liv förmodligen spirar nu.

  SvaraRadera