onsdag 16 april 2014

Halvvägs

Är inte på väg någonstans men halvvägs i ledigheten. Hemska tanke, så fort det går. Nu stundar påskhelgen och tid för gemenskap med familjen. Sönerna kommer hem och det ska gömmas ägg...jodå...de stora/unga männen vill nog gärna både ha och leta lite efter godisägg. Eller också var det de nostalgiska föräldrarna som ville hålla kvar traditionen.

Det är aldrig bra att börja för tidigt med helgpyntandet. Var redan trött på påskliljorna så de fick ge plats åt lite andra växter och färger. Köpte både en rosa kornettblomma och en vit pelargon idag men de får avnjutas inne.Aktiviteterna på altan har fortsatt även i dag. Nu var det två gamla bord som skulle få färg och det som ska bli en spegel. Så skönt när man slipper tvätta och slipa och ha sig innan man kommer till själva målandet.


En svag härlig rosa färg som här ser starkare ut än vad den är.  Nu ska jag vaxa ytan och sedan ta lite av det mörka vaxet för att få fram en "old touch". Det är det svåraste momentet. Har tittat på youtube för att lära mig lite mer. Annars är det väl som vanligt att pröva sig fram. I morgon ska det bli sämre väder och det passar mig bra för då får det bli lite städning och om andan faller på kanske jag rent av bakar några bullar också.

      Ha det så härligt i vårsolens glans.
2 kommentarer:

  1. Kikar in och önskar dig en glad påsk
    kram Rosa

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma. Hoppas vi får både sol, värme och gemenskap.
    Kram RosMarie (eller Rosa hi hi...)

    SvaraRadera