fredag 7 mars 2014

Att lägga i bromsen

Ja nu känns det som om gasen är i botten...tiden bara rusar fram. Det värsta är att även helgerna går snabbt. Man hinner inte ta in allt som händer och njuta av ljuset som kommit åter. Det gäller att dra i handbromsen ibland , sakta farten och ta tillvara stunden som är här och nu. Nu är det fredagskväll och min ambition att snabbstäda försvann ganska snabbt. Istället får det bli lite snabbmatlagning, kyckling, sallad och pesto. Tända lite ljus och varva ner. Det är den där fredagskänslan Friherren saknar i sitt nya pensionärsliv.
Därute blåser det ordentligt och det kändes inte alls som de tio grader plus det faktiskt var. Längst gatorna samsas nu julgransbelysningar med nysatta penséer och påskliljor. Här inne har våren inte satt några direkta spår ännu. Mina orkidéer som blommat hela vintern börjar nu vissna och det blir dags för något annat i fönstren. Ett tips om ni har orkidéer är att sätta ut dessa under sommaren, på en altan eller balkong. Hade tio ute förra sommaren och alla har blommat fantastiskt.
Annars kan man ju alltid pigga upp sig med tulpaner och frossa i alla underbara färger. Vad ni än gör därute, dra lite i handbromsen och tänd några ljus och ha ett härligt fredagsmys.


2 kommentarer:

 1. Dra i handbromsen är ett bra tips! Tackar också för tipset om orkidéerna! Jag fick en i inflyttningspresent och den ska nog få vara ute när det blir lite varmare.

  Ja, livet har en tendens att vilja rusa på, så det gäller att kunna ta det lugnt emellanåt också.
  Jag har shoppat de första penséerna och imorron blir det plantering. Vårkänslorna infinner sej pö om pö så att säja.
  En härlig helg önskar jag dej!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Känns inte längesedan jag julpyntade trappan och nu är det dags för vårblommor. Våren blir mer o mer efterlängtad ju äldre man blir. Ha en skön helg själv och njut av dina vårblommor.
  RosMarie

  SvaraRadera