onsdag 19 mars 2014

Inre bilder

Ja idag blir ingen glad av några bilder utifrån. Hur grått kan det bli denna veckan? Man kan knappt tro att vi var ute på en solig vårtripp förra onsdagen. Nu börjar mina pärlhyacinter hänga de liksom jag. Men tulpanerna Friherren gav mig förra veckan är fortfarande vid liv. Det är det som är så härligt med tulpaner att man kan njuta av dem både som knopp, i blom och nästan överblommade.


Jag saknar de tulpaner vi tidigare hade i vår trädgård. De kom alltid fram så tidigt på södersidan. Men dränering och lite grävarbete har tagit bort dessa. Vi gjorde om lite i vår trädgård förra sommaren så det där med blommor och rabatter ligger lite i träda. Blir till att ta tag i det i sommar.Lyckades ta sönder en tulpan men räddade den och kan nu njuta av den några dagar till. Det där med trädgård är lätt att drömma om men svårare att förverkliga tycker jag. Så himla mycket underarbete och tusen andra saker än det roliga piffandet. Vi har sått ny gräsmatta men den ser ut som allt annat än gräsmatta, så det blir till att göra om. Hur kul är det? Sedan är det den ständiga kampen mot kirskålen. Ja jag vet att man kan äta den, men vi har så hela kvarteret kan bli mätta. En dag som denna lägger jag mig på soffan och drömmer en stund om trädgården medan jag läser i "Trädgård & blommor" som följde med "Drömhem & trädgård". Vem vet, kanske det är den här sommaren vår trädgård blir just en drömträdgård. 

2 kommentarer:

 1. Hej och tack för att du tittade in hos mig, jag blir alltid så glad för små kommentarer, med tanke på ditt namn tycker jag du ska titta in igen :-)
  Må så gott!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. kikar in och önskar dig en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera