torsdag 27 mars 2014

Den blomstertid nu kommer

Jag vet,det är alldeles för tidigt med just den frasen men jag kunde inte låta bli. Det är ju ändå så att blommorna kommer nu allt eftersom. Tussilago och blåsippor har vi njutit av och nu är vi redan på spaning efter nästa. Det är en hel radda av blommor som snabbt kommer blomma och som vanligt kommer det att gå väldigt fort.Det ser ut som om vädergudarna är på vår sida under helgen så då får vi passa på att ge oss ut i naturen och se vad som kommit fram.

Denna skönhet fotade jag när jag kom hem från jobbet nu i eftermiddag. Häromdagen slokade den och såg halvdöd ut men så fort solen kom fram reste den på sig. Precis som jag. Mina bilder tar jag med mobilen och det blir naturligtvis inte bästa kvalité. Sanningen är den att Friherren har en systemkamera som han köpt med ett presentkort han fick när han slutade arbeta. Skrattretande nog har varken han eller jag hunnit titta på den och pröva den. Nu tror jag att jag ska hinna med det under påskhelgen. Skulle ju sitta fint att använda den nu när våren kommer i full blom.
Nu har jag inga gröna fingrar precis och inget utvecklat sinne för trädgårdsarbete mer än i teorin. Men det är väl en god början. Hur som helst älskar jag blommor och brukar väl hålla på med det en del under sommarhalvåret. I alla fall se till att jag har blommor i krukor lite här och där. I min ungdom och i de första lägenheterna hade jag massor av krukväxter. På senare år har det minskat mer och mer. Vi sätter så mycket annat i fönstren och tycker mer om det enkla och rena.


Bilderna du ser är mina försök till att måla lite akvarell. Ibland önskar jag att jag kunde fokusera bara på en grej och bli riktigt duktig på just det. Men nej, jag håller på och fuskar med massor av grejer och blir bara halvbra. Men det är omväxlingen som gör att man inte hinner bli uttråkad och så finns det ju så mycket som är kul att pröva på. Det är bara tiden som sätter käppar i hjulen så man inte hinner göra allt det man längtar efter.

Ta vara på helgen som kommer och leta reda på några blommor och njut.

1 kommentar:

 1. Jag tycker att du har gjort fina akvareller,
  härliga färger på hon med stövlarna. Och
  en systemkamera! Sätt på auto och kör
  igång tills du läst all info.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera