söndag 16 mars 2014

"Lady Madonna..."

Ja låtarna ringer i öronen fortfarande. "Sun, sun, sun, here it comes..."  Solen kom, kören kom och lyssnare kom. Allt gick hyfsat bra och besökarna verkade ha fått en dos Beatles-nostalgi. Nu gör vi som kungen "vänder blad", eller snarare noter och ser fram emot nästa konsert som kommer innehålla musikaler och operetter. Kul att ha olika tema för körens repertoar. Jag fortsätter nog att sjunga..."when I´m sixty-four".Ett antal madonnor har jag samlat på mig. De flyttar runt i huset och hittar nya små hörn. Ja nu är det ju jag som placerar dem förstås. Friherren har undrat lite försynt om jag inte har tillräckligt många nu. Men de finns ju i så många färger, storlekar och varianter. Hittar jag en ny som jag inte har innan följer den naturligtvis med hem. På sommaren får de flytta med ut i lusthuset och altaner.
Som om det nu inte räcker, så har jag madonnor i textilier också. Detta är min härliga körväska. Precis lagom för pärm, vattenflaska och lite annat smått o gott man kan behöva. Gjort av ett tjockt, grovt läckert linnelakan. Som vanligt använder jag gardinomtag till handtag.Man kan ju bli lite trött av att vara ute och sjunga...ja då vilar jag huvudet på en kudde av linnehandduk.


Nu får jag inte trötta er med alla madonnorna jag har på en och samma gång. Men var så säker, de kommer att dyka upp. Många har undrat över varför jag samlar på dem. Tja, varför inte? Äggkoppar vill jag inte samla på. Började samla på fingerborgar, men variationen var låg. Kanske hade det varit bättre av utrymmesskäl, men nu är det madonnor som gäller. De skapar en avstressande miljö tycker jag.Äsch, en till då. Och jag har inte gått över till katolicismen som nyhetsaktuelle Ulf Ekman gjort.
Så..."Imagine"..."Hello good bye"..."Let it be"..."All my loving"..."From me to you"!3 kommentarer:

 1. Så många fina madonnor du har och jag antar att du inte kan få "Lady Madonna" ur huvudet efter Beatles-temat! Kul med teman!
  Vi ska nog ha Elvis-tema i min kör som jag ledar här i byn!
  Efter en konsert som föregåtts av intensiv träning har bitarna en förmåga att stanna kvar.
  Har just genomgått ett Zarah-Leanderprojekt (hon har ju bott i trakten) och har haft tre föreställningar på raken!
  Va´re nån som sa att man skulle få så mycket tid när man blev pancho?! Här är det verkligen tvärtom - har nog aldrig haft så mycket att göra med alla olika projekt hit och dit! :)

  Hoppas att du har en skön och avkopplande söndagskväll, även om Beatlarna ringer i ditt huvud!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja det är kul med olika teman. Vi har haft Elvis och ABBA tidigare. Det där med Zarah Leander lät spännande. Nej tiden blir bristvara även som pancho, det har jag nog märkt på Friherren...ha ha...han har fullt upp och hinner inte alls serva mig som jag trott. Ha det gott. "Ticket to ride..." nej till sängen zzz

  SvaraRadera
 3. Roligt och sjunga i kör, och roligt
  med teman. Madonnor är jättefint, det
  var en bra grej och samla på.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera