lördag 22 mars 2014

Vårtripp nr 2

Solen sken och vi med den. Dags för utflykt nr 2 denna vår. Vet inte vem som drar ut vem. Friherren tycker jag behöver komma ut som jobbat hela veckan. Jag tänker att han behöver luftas eftersom han varit hemma hela veckan. Vi tog samma väderstreck som vid förra trippen och begav oss norrut. Tänkte besöka ett återbruksställe vi hört talas om men tyvärr var det stängt. Genom fönstret såg vi att det nog var värt ett besök vid något annat tillfälle. En alldeles lagom trädgårdssoffa stod i skyltfönstret till salu för den ringa summan av 90 kr. Med tanke på nästa anhalt där vi köpte (alldeles för mycket) färg så vore soffan ett bra köp.Vi passade även på att äta väldigt god mat. Nu ska den underbara färgen chark paint från Annie Sloan testas. Blev hur inspirerad som helst och verkar vara totalt beroendeframkallande. Den tvivlande Friherren som alltid ska gå grundligt till väga med förarbetet, (tvätta, slipa, grunda, ja ni vet) blev allt lite nyfiken. Tittade på några filmer på youtube och det ser onekligen nästan för lätt ut med ett så enastående resultat. Men, snabbt och enkelt är min melodi. Frågan är bara hur länge jag kan vänta innan jag sätter penseln i färgburken...Fortsätter lite på gårdagens tema med återbruk. Linnehanddukar kan användas till mycket. Lycka är att hitta stora högar för några tjugor.

Stolarna i lusthuset har dessa som bara fästes i kanten mellan stolsdynan. Har bara klippt av en bit av själva handduken.

Fotpallarna med lock har också fått skydd som lätt tas bort vid tvätt. Förkortat på mitten av handduken för att få kvadratisk bit.
  


En "handdukskorv" för plastkassar. I hopsydd handduk, en rosett i en ändan och liten hängare. Klart!

       Ha en härlig fortsättning på helgen!


3 kommentarer:

 1. Snabbt och enkelt är också min melodi! Det låter spännande med målningsprojekt!
  Så många fina gamla kökshanddukar du har - du slår visst mej i samlandet av dessa! Visst är de användbara! Så mycket fint du hittar på!
  Återbruk är verkligen inne och så mycket snyggt det kan bli!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Här är det trädgårdsjobb i min torpträdgård som gäller!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja handdukarna är användbara på många sätt. Helst ska det ju vara gamla hemvävda. Hoppas du haft en underbar dag på torpet.

  SvaraRadera
 3. Åh så mycket bra tips jag fick nu då! Tacksam för att du berättat hur du gjorde de.

  SvaraRadera