måndag 24 mars 2014

Festina lente
...som betyder "skynda långsamt". Men det är inte alltid så lätt när man är ivrig. Som idag när jag äntligen skulle till att testa mina nya färger jag köpt. Ville pröva att måla på olika material, se hur färgen fungerade och kändes i penseln. Jättespännande.

Inget förarbete, bara att måla på. Testar här på metall, obehandlat trä m.m. Känns bra att testa sig fram innan jag ger mig på något större och något jag vill bli särskilt nöjd med. Svårast blir nog att använda det mörka vaxet som man kan dutta på för att få en gammal och sliten finish. Ska testa det i morgon på den snidade träbiten.

Målade över en gammal pepparkaksburk. Spännande att se i morgon hur det blivit. Målat endast en gång hittills. Behöver kanske en vända till för att täcka. Får sedan dekoreras och piffas till kanske.


Här har jag grundat med en annan färgsort med färgen "franskt linne". Blev väldigt behaglig färg mot de lite ruffiga bräderna. Här ska det bli någon text.

Drivved är tacksamt att använda till pyssel. Den här ska få ett grovt snöre också.
En av de fantastiska sakerna med denna färg hittills är att man lätt sköljer ur penseln och tvättar händerna och det blir rent direkt. Du kan använda samma pensel direkt i en annan färg. Men som sagt...skynda långsamt!

2 kommentarer:

  1. Kreative lösninger på det mesta, fint blir det med!

    SvaraRadera
  2. Tack! Trevligt att du tittar in till en nybörjarbloggare som jag.

    SvaraRadera