onsdag 26 mars 2014

Efter regn kommer solsken

Ett mantra att ta till dessa dagar när solen lyser med sin frånvaro. Man får pigga upp gråvädret så gott det går. Ett sätt är att ta sig en liten stund av pyssel som jag försökt göra denna veckan. Jag ser hur ni bloggvänner börjat tillverka påskägg. Jag kan ju inte vara sämre, så här är mitt bidrag målat i den nya Chalk paint färgen. Färgen heter "Provence". Tänk bara det. 


Pepparkaksburken fick lite dekorationer i dag. Blev lite sockersöt kanske. Bilderna är från en rulle tapeter jag köpt på Rusta. De har många olika med texter och bilder som kan vara bra att ha att dekorera med och räcker hur länge som helst.


Plockade också fram ett par ägg från förra året. Som tur är hade några blivit lite fula så det är befogat att göra fler i år. Ja man kan ju inte ha hur många som helst eller? Det är väl så att det roligaste är att göra dem. Men man kan ju alltid ge bort till någon.

Blev rätt fint med en liten ljusslinga runt om.
Nu kallar plikten...har tagit med jobbarbete hem, vilket ofta sker med det yrke jag har. Men kom ihåg...efter regn kommer solsken OCH de har faktiskt lovat sol till helgen.


6 kommentarer:

 1. Tack för att du hälsade på hos mig! Roligt att se din blogg och allt pyssel du gör. Min dotter använde Chalk Paint på ett skåp och hon tyckte det var lite svårt att måla med den men det blev i alla fall snyggt.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja färgen är lite tunnare än jag är van vid men resultatet blev bra. Svårast är att använda vaxet. Roligt att testa nya färger och kan man slippa underarbetet är ju jag glad.

   Radera
 2. Så många fina ägg du har gjort och året ser jätteläckert ut i den fina färgen!
  Så söt kakburken blev! Du är verkligen pysslig och kreativ!

  Ja, hoppas att vädret vänder nu, efter busvädret vi fick!
  Ha en fin torsdag!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja färgen provence är en höjdare. Ska måla en liten bänk i den färgen. Kul att lämna vit-grå skalan lite... Nu skiner solen så nu vänder det säkert. Ha det gott.

   Radera
 3. Jättefina ägg och kakburken blev söt
  ha en trevlig helg och vi hoppas på sol
  kram Rosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja burken blev söt och nästen lite väl söt...rosa blir lätt lite sockersött men det är en mild rosa, lite gammelrosa färg. Hoppas nu färgen tål lite slitage. Nu tror vi på sol och värme till helgen. Ha det härligt!

   Radera