onsdag 12 mars 2014

Lillelördag

...och jag passerar inte bara 50-skyltarna utan även landskapsgränsen. Förgyllde denna dagen med årets första "bara-ut-och-titta-njuta-tripp". Lyckades smita iväg snabbt som sjutton från jobbet och tog med mig Friherren. Ni har väl sett att man kan ana det gröna som börjat spira. Genom bilfönstret kunde jag se både blåsippor och tussilago. Allt medan solen strålade från en klarblå himmel. Bönderna var ute på åkrarna i full gång med vårbruket och gav kraft åt känslan att nu återvänder livet. Ingenting kan stoppa våren nu.


Vi besökte en blomsterbutik och gick omkring och njöt av blommor, trädgårdsprylar och den varma, fuktiga luften med lukt av jord och mylla. Vi är inga trädgårdsfantaster i praktiken, men älskar växter och blommor. Tittar gärna på trädgårdsprogram, men den där drömträdgården får vi nog aldrig till.

Blev åter påmind av att jag faktiskt gjorde mig av med flera sockerlådor för några år sedan, något jag ångrat. Här fyllda med kornettblommor.
Maffigt att se många blommor tillsammans. 

Körde ytterligare någon mil ute i typ "no where" och fikade på ett favoritställe. Knökafullt en vanlig onsdag. Kanske inte så konstigt för de har så himla gott hembakt bröd, dessutom till ett väldigt bra pris.

Liten plåtkruka och pärlhyacinter fick följa med hem.


Även denna engelska pelargon. Mina orkidéer vissnar den ena efter den andra nu så det var dags för en ny blomma. Även om det blir kallt och snö, hemska tanke, så har jag vår inne både i rummen och i hjärtat.
1 kommentar:

  1. Så härligt att unna sej en sån liten tripp och bara njuta av dagen. Vilket fint utflyktsmål med både blomster och fika! Det kan nästan inte bli bättre! Så fina saker du hittade!
    Lisa

    SvaraRadera